Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Een wijncriticus probeert Coravin Pivot

Coral Pivots lying on a pink background

Na 17 jaar een professionele wijnschrijver te zijn, dacht ik dat ik mijn routine had met overgebleven wijn tot, zo niet een wetenschap, dan op zijn minst een gewoonte.

Zie je, in de loop der jaren heb ik vrijwel elk soort wijnbehoudsapparaat op de markt geprobeerd. In mijn vroegste dagen als een wijnliefhebber, Ik had een vacuümpomp, waarin ik blindelings geloofde totdat ik besloot om het te testen tegen alleen maar de kurk terug in de fles. De pomp belandde snel in de prullenbak.

Even kocht ik die gewichtloze bussen van inerte gas, maar zelfs nadat ik het ongemak had om geld te betalen voor iets dat voelde als een lege container, kon ik niet helemaal voorbij het probleem komen om niet te weten hoeveel van de van de hoeveelheid van de Verdorie dingen om in de fles te spuiten. Die vielen ook snel langs de weg.

Misschien was het gekste wat ik heb geprobeerd een apparaat dat een ballonachtige blaas in de geopende wijnfles opsloeg, de lucht verplaatst, maar het handvatpomp van de fles liet bungelen als een loggende appendix. Het zag er belachelijk uit, om nog maar te zwijgen over het ruiken van vaag rubber.

Uiteindelijk besloot ik dat de enige rationele aanpak was om het simpel te houden: flessen meer dan halfvol, ik simpelweg opnieuw gekorkd en vast in de koelkast. Flessen minder dan halfvol, dat zou ik doen Schenken in een reserve-fles van 375 ml, re-kork en, ja, in de koelkast.

Natuurlijk was mijn aanpak, hoewel lage effect en goedkoop, niet zonder problemen.

Hoewel de kou zeker helpt om de onverbiddelijke progressie van wijn naar azijn te vertragen, is er maar zoveel ruimte om flessen wijn te staan, zelfs in een goede koelkast. De waarheid wordt verteld, iedereen in de familie, waaronder ikzelf, wordt geërgerd om niet-wijn items te extraheren zonder een lawine van flessen te activeren.

Dan is er het feit dat ik altijd veel wijn in de afvoer giet.

Een van de gevaren van een wijnschrijver en criticus is de ietwat dodelijke combinatie van nieuwsgierigheid en de eindeloze parade van wijnmonsters die aankomen om te worden geproefd.

Op elk moment heb ik vier of vijf flessen open in de koelkast. Sommige zijn wijnmonsters die ik meer dan een dag of drie geïnteresseerd ben om te zien hoe ze evolueren, dus het is geen hoge prioriteit. Maar verschillende zijn meestal wijnen uit de kelder die logisch waren om te openen met wat we voor het avondeten hadden, maar nog steeds niet zijn afgemaakt. We zouden ons best doen om die flessen in de loop van de week af te maken, maar met open monsters om te proberen, of een beslissing om uit te eten, zouden we nooit een halve fles hiervan krijgen, of een kwartfles daarvan, En uiteindelijk, in de afvoer, zouden ze gaan met een beetje een huivering en meer dan een beetje spijt.

Dit was de reden waarom, denk ik, wanneer de mensen bij Coravin vroeg of ik geïnteresseerd was om hun nieuwe product te proberen, de Pivot™, Ik was maar al te blij om het te proberen.

En, zomaar, was mijn overloopprobleem van de weeknacht voor altijd opgelost.

Na een toegewijde van het origineel te zijn Coravin apparaat, ik denk dat ik niet verbaasd moet zijn over hoe grondig de mensen bij Coravin dit product genageld. Maar de Pivot blijkt zo ingenieus te zijn als het eenvoudig is en in de maand of zo dat ik het heb gebruikt, moet ik nog ongewild Schenken Een druppel wijn in de afvoer.

Nu, wanneer mijn vrouw vraagt ​​om een ​​lekkere pinot te drinken bij het diner, pak ik de fles, trek de kurk en knal dan meteen het stevige kleine Pivot Stop in om de fles opnieuw te doen. Ik toen Insteken de Pivot door de dop, Punt de fles naar een glas, en Persen Een knop naar Schenken De wijn, die de overtollige lucht uit de fles verwijdert en vervangt door de juiste hoeveelheid inert gas.

Hoe te gebruiken Pivot™

“Pivot blijkt zo ingenieus te zijn als het eenvoudig is en in de maand of zo dat ik het heb gebruikt, moet ik nog ongewild Schenken Een druppel wijn in de afvoer. "

Ellende

Vinography.com

De Pivot giet prachtig (en veel sneller dan zelfs de snel-Schenken naalden van een Coravin) en trekt dan gewoon uit de fles, waardoor de kleine dop over de opening van de stop kan klikken voor een complete afdichting. Eenmaal gesloten, gaat de fles in de koelkast (hoewel nu meer uit gewoonte in plaats van noodzaak) en wordt ze een half uur voor het avondeten uitgehaald, of wanneer we een ander glas willen.

Ik heb nu langzaam verschillende flessen wijn in halfglas- en full-glazen verhogingen in de loop van twee weken per stuk gezorgd zonder merkbare oxidatie. Ik moet ook de gasfartridge in het apparaat vervangen na verschillende dergelijke flessen, die in feite kers op deze no-brainer van een cake is.

Het zal je misschien verbazen om dit te leren, maar een van de beste vragen die ik als wijnschrijver heb gemaild door groeiende wijnliefhebbers is hoe lang een fles wijn duurt zodra deze is geopend. Ik zou meestal antwoorden: "Drie tot vier dagen voor een Rood en vier tot zeven dagen voor blanken en rosés als je ze in de koelkast houdt.

Ik zal dat nu moeten veranderen, dankzij Pivot. Het nieuwe, veel meer heerlijke en handiger antwoord is: zolang je dat wilt.

Het tijdschrift San Francisco heeft Alder Yarrow "The Wine World's Brightest Cyberstar" genoemd en hij wordt algemeen geaccepteerd als een pionier van wijnblogging. Hij heeft gepubliceerd Vinography.com Dagelijks sinds 2004 en werd genomineerd voor een James Beard Award in 2013. Hij is momenteel een maandelijkse columnist voor Jancis Robinson en de auteur van de Essence of Wine, een salontafelboek over Wine's Flavours and Aromas die een van de beste wijn werd genoemd Boeken van 2014 door de New York Times. In 2013 werd Alder opgenomen in de Wine Media Guild van de Wine Writers Hall of Fame in New York, een eer die hij deelt met slechts 24 andere levende wijnschrijvers.